No products in the cart.

Folkemødet 2023: – Eget telt og et stærkt ungefokuseret eventprogram!

Elisabeth Knuth
Elisabeth Knuth
Maiken Ekstrand Krogdahl
Maiken Ekstrand Krogdahl
Vi holder dig opdateret

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

I tæt samarbejde med unge, fagpersoner, politikere og samarbejdsorganisationer, sætter vi i år ekstra fokus på ungdoms- og fritidspolitiske emner på Folkemødet.

Og for første gang i mange år, har vi vores eget telt! Det betyder store fordele til jer som medlem.

M

ed Regionsbestyrelse Sjælland i spidsen, har vi i år valgt, at Ungdomsringen skal gå all in på at påvirke de politiske dagsordener, der vedrører unge.

Vi ønsker at bruge folkemødet til at skabe mere synlighed, debat og viden om ungdomsliv, fritidsfællesskaber og Ungdomsringen som organisation. Det gør vi ved lade de unge stå for en række events primært for og med dem selv, samt invitere forskellige relevante personer og organisationer til at deltage i debatter i vores telt.

Torsdag og fredag aften bliver Ungdomsringens telt endda omdannet til ”Ungeteltet”.

Et telt for og med de unge
Vores ungeråd og Sexualister samt Roskildes digitalister har stykket et stærkt program sammen for de unge. Tager I unge med på Folkemødet, kan I glæde jer til – ”Lav dit eget badge – og vis hvad du mener, der skal ændres i samfundet”, ”Book en UNG – og bliv klogere på ungdomslivet i 2023” og ”Sexualisterne udfordre – tør du?”.

Torsdag og fredag aften bliver Ungdomsringens telt endda omdannet til ”Ungeteltet”. Her vil der være hygge, ”speed-friends” aktivitet, konkurrencer og snacks.

Om lørdagen vil Ungdomsringens restartede nationale Ungeråd stå for et medlemsevent. Her kan I blive klogere på Ungerådet, deltage i en kreativ medskabende aktivitet om værdier og få en gratis bøllehat med Ungdomsringens logo.

Herudover stiller medlemmer af ungerådet op til diverse debatter i teltet, bl.a. ”Hvorfor er der en lov om ældreråd, men ingen lov om ungeråd?”.

Vi skal bl.a. snakke om ulighed i kommunale fritidstilbud

Prominente gæster og debatter
Udover events rettet direkte mod de unge, bliver Ungdomsringens telt også et sted, hvor vi skal berøre nogle at de politiske emner, der rører sig på vores område.

Vi skal bl.a. snakke om Ulighed i kommunale fritidstilbud, klubbernes rolle i børn og unges digitale liv, ensomhed blandt unge, unges fritidsliv når skoledagen bliver kortere, demokratisk selvtillid blandt unge, flertalsmisforståelser samt unges seksualitet, køn og prævention.

Her har en række politikere for- og fagpersoner sagt ja tak til at gæste vores debatter i teltet: I kan glæde jer til:

Namedropping:
Sara Emil Baaring (Folketingspolitiker for Socialdemokratiet og medlem af Folketingets Børne- og undervisningsudvalg), Christian Holm Donatsky (Byrådsmedlem i Helsingør Kommune for Radikale Venstre og medlem af KL’s børne og undervisningsudvalg) samt Hans Stavnsager (Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune for Socialdemokratiet).

Benny Husted (Formand for SSP-samrådet), Stine Liv Johansen (forsker og tidl. formand for Medierådet for Børn og Unge), Signe Nielsen (formand for FOLA – Forældrenes Landsorganisation) og Christina Barfoed-Høj (Direktør for Danmarks Evalueringsinstitut).

Helt lavpraktisk, kan I også bruge teltet til at smide en taske, få en kop kaffe eller et glas vand

Connect med Ungdomsringen på Folkemødet!
Med eget telt, ungearrangementer og debatter er der mulighed for, at I kan være med til at sætte de unges fritidsliv på den landspolitiske dagsorden.

Men vi lægger også op til, at Ungdomsringens telt kan blive et naturligt samlingssted for alle voksne og unge, som er rejst afsted med deres klub eller ungdomsskole til Folkemødet.

Helt lavpraktisk, kan I også bruge teltet til at smide en taske, få en kop kaffe eller et glas vand og tage en pause fra folkemødets summen.

For at vi kan yde jer den bedste service, vil vi rigtig gerne gerne connecte med alle jer, som skal på folkemødet i år.

Tilkendegiv meget gerne jeres deltagelse på knappen. Så sender vi jer detaljeret info om programmet i Ungdomsringens telt og en adgangsbillet til Ungdomsringens medlemsevent i jeres retning. 

Vi kvitterer med gratis bøllehatte til alle jeres unge 😉

Vil du vide mere?

Maiken Ekstrand Krogdahl
Bestyrelsesmedlem i Region Sjælland, Ungdomsringen
M. mkr@ungdomsringen.dk

Elisabeth Knuth
Projektleder for ungeengagement i Ungdomsringen
M. ekn@ungdomsringen.dk

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social