No products in the cart.

Folkemøde på Bornholm 2023: Ungdomsringens medlemmer sætter dagsordenen for fritidstilbud og unges rettigheder

Birthe Navntoft
Birthe Navntoft
Vi holder dig opdateret

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

Årets folkemøde bød på debatter i eget telt med unge, fagpersoner og politikere i panelet. Om lørdagen var Ungdomsringen værter for et stort medlemsevent med over 100 demokratinteresserede unge fra hele landet.

V

el hjemkommen fra Folkemødet på Bornholm fylder følelsen af begejstring. Begejstring for de unges indsats i debatter og events, begejstring over sammenholdet i Ungdomsringen på tværs af regioner og medlemsklubber og ikke mindst begejstring over alle de gode snakke, vi havde med potentielle samarbejdspartnere og politikere, som var oprigtig interesserede i vores dagsorden og de unges meninger.

Nye ideer og budskaber
Med 15 debatter og events i vores eget telt og 9 hos vores samarbejdspartnere fik vi virkelig afprøvet vores argumenter. Noget af det, vi tager med os hjem er:

(1) Klub- og ungdomsskoletilbud ER og SKAL være en del af svaret på, hvordan vi løser ”mistrivselskrisen”

(2) De unge bør have flere arenaer at blive hørt i, fx i form af lov om kommunale ungeråd

(3) Der ER behov for at lytte til de unge, når vi taler sociale medier og skærme

Men vigtigst af alt, så fik vi givet politikere, meningsdannere og andre organisationsfolk ansigter på, hvem de unge er i dag, og hvilken virkelighed, de vokser op i.

Og så er vi kommet hjem med tasken fuld af nye ideer, aftaler om kaffemøder og nye bekendtskaber, der gerne vil fortsætte snakken om alt det, der fylder i den politiske dagsorden i øjeblikket

Stærk faglighed og nye venner
I debatterne så vi det som vores fornemmeste opgave at give faglige inputs til den fritids- og ungdomspædagogiske praksis. Vores dygtige bestyrelsesmedlemmer tog teten, og gjorde mange klogere på, hvad vores faglighed egentlig består af, og hvordan den kan bruges i samfundsmæssig kontekst.

Og så er vi kommet hjem med tasken fuld af nye ideer, aftaler om kaffemøder og nye bekendtskaber, der gerne vil fortsætte snakken om alt det, der fylder i den politiske dagsorden i øjeblikket. Nemlig de unges ret til gode fritidstilbud. Et tilbud hvor de bliver hørt, hvor de kan mødes, og hvor de kan få en stemme i den demokratiske debat.

Vi glæder os til at plukke frugterne af det store arbejde, der blev lagt for dagen på Folkemødet.

Kæmpe tak!
En stor tak skal lyde til det formidable samarbejde, der har været mellem Ungdomsringens sekretariat og Ungdomsringens bestyrelse i Region Sjælland for, at turen og det fantastiske program kunne lade sig gøre.

Folkemødet på SoMe

Følger du os på de sociale medier? Her får du altid det hurtigste indblik i, hvilke aktiviteter og kurser vi udbyder, og politiske projekter vi arbejder med.

Scroll ned af på vores Facebook og få en kort opsummering af debatterne i vores eget telt og billeder fra hele folkemødet.

 

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social