No products in the cart.

Ny på Folkemødet? – Her er et par tips og tricks

Maiken Rømer Ekstrand Krogdahl
Maiken Rømer Ekstrand Krogdahl
Bliv klogere på (fritids)livet

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

F

olkemødet er et kæmpe arrangement med over 60.000 deltagere og 2500 events, debatter og politiske arrangementer. Det er en folkefest proppet til randen med politikere, organisationer, eksperter og helt almindelige mennesker. Ældre som unge.

Er det første gang i overvejer at tage på Folkemødet med jeres klub eller ungdomsskole? Så har vi fire gode råd her:

1

Book transport og overnatning i god tid
Folkemødet er et event, og derfor kan det være udfordrende og dyrt at skaffe transport og overnatning. Jo før I får planlagt disse dele, jo bedre. Heldigvis er der to billigere overnatningsmuligheder målrettet unge.

For unge
Unge op til 25 år, der kommer til Folkemødet med deres skole eller via børne- eller ungdomsorganisation, kan overnatte på teltpladsen ”Ungdomscampen” ved Allinge i gåafstand til Folkemødet.

For voksne
Medarbejdere, som er rejsende med de unge, kan også overnatte på Ungdomscampen, selvom de er over 25 år. Hvis man overnatter på Ungdomscampen, skal man selv sørge for transport. Billetsalget åbner midt/slut februar – skriv jer op til at få besked, når bookingen åbner her.

Medarbejdere, som er rejsende med de unge, kan også købe pakkerejsen, selvom man er over 30 år

Billige pakkerejser
Unge mellem 16-30 år kan købe en billig pakkerejse med transport og overnatning på teltpladsen ”Camp Ung Agenda” ved Hammerhus. Der kører gratis shuttlebusser mellem campen og Folkemødet i Allinge.

Medarbejdere, som er rejsende med de unge, kan også købe pakkerejsen, selvom man er over 30 år. Alternativt kan man selv stå for transporten, og kun købe overnatning på ”Camp Ung Agenda”. Billetsalget er åbent, find mere info her.

2

Gør jeres unge opmærksomme på, at det er eksamensperiode.
Desværre ligger Folkemødet lige midt i eksamensperioden for mange unge. Sørg derfor for at gøre jeres unge opmærksomme på, at de skal undersøge, om de har eksamener, eller hvornår de får deres eksamensdatoer. Hvis jeres unge har brug for at få fri fra undervisning for at deltage, kan I hjælpe jeres unge til at få fri via dette brev om anmodning om fravær.

Saml jeres unge inden I skal afsted, og hjælp dem med at finde et projekt eller udfordring, de synes kunne være spændende.

3

Inspirer jeres unge til at lave et mini-projekt
Nogle uger inden Folkemødet starter, kan I se alle de events, der bliver afholdt på Folkemødet her. Snak med jeres unge om, hvilke emner der interesserer dem, og hjælp dem til at finde frem til dem. Husk også at sætte tid af til at gå rundt og opleve alle de områder, der er på Folkemødet.

4

Inspirer jeres unge til at lave et mini-projekt
Det er en fantastisk mulighed at deltage på Folkemødet, og vores erfaring er, at de unge får mest muligt ud af det, hvis de har et lille projekt eller udfordring, de har givet sig selv. Saml jeres unge inden I skal afsted, og hjælp dem med at finde et projekt eller udfordring, de synes kunne være spændende. Det kan f.eks. være lave en meningsmåling på gaden, interviewe én politiker, lav et banner og gå rundt med det én hel dag, lav en video om Folkemødet 2023 osv.

Kontakt

Maiken Ekstrand Krogdahl
Bestyrelsesmedlem i Region Sjælland, Ungdomsringen

Maiken har overblikket over programmet for Ungdomsringens telt – kontakt hende, hvis I har spørgsmål til Ungdomsringens telt eller ønsker at lave et event i teltet.  

Kontakt
M. mrk@ungdomsringen.dk

Elisabeth Knuth

Elisabeth er ressourceperson fra sekretariatet, og kan hjælpe jer med at udvikle og planlægge arrangementer til Folkemødet.

Kontakt
T. 3092 2172
M. ekn@ungdomsringen.dk

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social