No products in the cart.

Politisk opdatering: Mens vi venter…

Birthe Navntoft
Birthe Navntoft
Vi holder dig opdateret

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

I denne statusopdatering kan du læse om, hvad Ungdomsringen bedriver tiden med, imens vi venter på Mathias Tesfaye og partnerskabet ’Sammen om fritiden’ genstartes. Et nyt fritidsnetværk har set dagens lys, og så kan du glæde dig til et nyt tiltag med vores egen ungerådsformand som afsender.

J

a, jeg ved godt hvad du tænker – den overskrift minder faretruende meget om et juleprogram for børn. Nå, spøg til side. Det er jo slet ikke jul endnu, selvom kasserne med lys og udendørs juledekorationer i form af rensdyr, nisser og pingviner faktisk er taget frem fra kælderen hjemme hos mig i Vejle. Men overskriften er nu også relevant i denne politiske opdatering. For I Ungdomsringen går vi nemlig i øjeblikket lidt og venter…

Hvad vil Tesfaye?

I den seneste udgave af vores magasin (Du kan finde det her) sagde Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye, at han gerne ”vil have mere viden om klubområdet”, og at ”de kigger på et formål for området”.

Men hvad betyder det? Er der mon handling på vej? Vil regeringen sætte fritidsområdet på den politiske dagsorden sammen med os?

At spå om fremtiden kan være svært, så det vil jeg afholde mig fra, men jeg lover jer, at vi bruger alle de chancer vi selv tager, og dem vi får til at følge op på ministerens udtalelser.

Tænketanken DEA har nedsat en ny gruppe af interessenter

Sammen om fritiden
Kan du huske det partnerskab, der hedder ’Sammen om fritiden’. Du ved, det partnerskab regeringen etablerede i starten af 2022, der skulle styrke SFOer og klubber? Hvis der ikke ringer en klokke hos dig, er det ikke så mærkeligt, for der er nemlig ikke sket det store siden min sidste opdatering.

Nyt fritidsnetværk!
Derfor er der også flere organisationer, ligesom os, der er blevet lidt trætte af at vente. Tænketanken DEA har nedsat en ny gruppe af interessenter, med det formål at holde liv i debatten og komme med forslag til politikerne.

Her sidder Ungdomsringen selvfølgelig med. Og udover de mere klassiske ønsker som mere data og mere dokumenteret viden om vores område, diskuterer gruppen også andre tiltag. Et af dem står vores egen ungerådsformand for.

Så er der brug for, at de bakker op og måske giver det lille skub

Forældrene har et ansvar
I min forberedelse til mødet havde jeg en snak med vores ungerådsformand Leonora Würtz Bøhm om, hvad hun synes det vigtigste er, sådan en gruppe kan tage fat i.

Hun pegede på forældrenes rolle. For hvis forældrene ikke ved, hvad klubben er og ikke ved, hvad det at gå i klub kan være med til at skabe af trivsel og fællesskab, så medvirker de heller ikke i tilstrækkelig grad til at motivere de unge til at prioritere at komme i klubben.

Hendes pointe er, at selvom forældrene skal holdes i strakt arm i forhold til livet i klubben, så er der brug for, at de bakker op og måske giver det lille skub, der skal til, for at de unge kommer.

Set fra et politisk perspektiv, så kunne et større forældrepres måske også være med til at få kommunerne til at skabe klubtilbud med kvalitet.

Der er et behov for mere data og viden om fritidsområdet, før at vi kan komme videre

Mere viden og data er stadigvæk nr. 1
I forhold til efterspørgslen på viden og mere data, så fylder det fortsat meget. På trods af, at vi ikke må ende med at stirre os blinde på gevinsten ved at få kortlagt klubområdet til bunds, betyder mere data og viden også indirekte mere faglig tyngde på området. Så der er ingen tvivl om, at der er et behov for mere data og viden om fritidsområdet, før at vi kan komme videre.

Derfor bliver det også det emne, vi kommer til at tage fat på først i den nye gruppe, DEA har nedsat.

Fra Ungdomsringes side håber vi meget, at det brede samarbejde med flere organisationer og interessenter kan føre os i retning af et bedre datagrundlag. Data, vi kan bruge til at gå i dialog med beslutningstagerne omkring.

Så selvom vi går og venter på politikerne, er det ikke fordi, vi sidder på hænderne. Arbejdet med at sætte fritids- og ungdomspædagogikken og klubbernes potentiale på dagsorden fortsætter ufortrødent.

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social