No products in the cart.

Ny aktivitet: Løb for en sag!

Heidi Larsen
Heidi Larsen
Vi holder dig opdateret

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

Løb kan rigtigt meget som pædagogisk værktøj. Det vil jeg gerne have, at mange flere opdager og bruger i deres daglige praksis.

Derfor har vi i Region Hovedstaden taget initiativ til et nyt projekt, som vi drømmer om kan blive rigtig stort. Vi har allerede Sparta Løbe- og Atletikklub med om bord, og vi vil rigtig gerne have flere klubber med til at skyde projektet i gang!

V

i ønsker med projektet at samle alle Ungdomsringens medlemmer på tværs af Danmark til en sjov og aktiv dag, hvor deltagerne enten kan løbe eller gå så langt de kan på 1 time, og for hver kilometer indtjener de 5 kr. til en god sags tjeneste. 

Arrangementet bliver afholdt i 2024 i Fælledparken i København, og familie og venner er velkommen som tilskuere til at heppe på løberne og bidrage til, at de oplever stemningen og adrenalinen, når startskuddet lyder, og alle hepper på sidelinjen hele vejen til målstregen.

Projektet skal være med til at udvide de unges kendskab til foreningslivet inden for løbesportens verden og herigennem opleve, hvordan løb kan bruges til personlig udvikling, trivsel, sundhed og velvære. 

Såfremt I mangler hjælp eller inspiration til at starte løbeholdene op er der mulighed for at få stillet en af Spartas løbetrænere til rådighed

Heidi Larsen, projektansvarlig

Gør løb til en klubaktivitet
Forhåbningen med projektet er, at Ungdomsringens medlemmer i månederne op til løbet vil lave træningshold med de unge, hvor de løber ugentligt, sætter mål og kan mærke udviklingen på egen krop samt den forløsning det giver, når man gennemfører et officielt løb.

Der kan eventuelt også planlægges nogle fælles løbe-træningsdage med de nærmeste medlemmer af Ungdomsringen, så man kan træne sammen for at styrke fællesskabsfølelsen blandt de unge og ansatte på tværs klubber og ungdomsskoler i lokalområdet.

Såfremt I ønsker hjælp eller inspiration til at starte løbeholdene op, er der mulighed for at få stillet en af Spartas løbetrænere til rådighed, som gerne kommer og laver løb med jer, eller I kan benytte jer af det materiale, vi lægger ind på Ungdomsringens hjemmeside i starten af det nye år.

Alle unge som løber/går indsamler 5 kr. pr. kilometer som kan gå til en god sag

Heidi Larsen, projektansvarlig

Vi arbejder lige nu på at forme projektet, så det udover 2024 kan blive et fremtidigt stort fælles initiativ på tværs af hele landet. Inden længe vil I kunne finde materialer og inspiration, herunder en ”løbepakke”, der gør det nemt for klubber at komme i gang.

 

Store aktører kan styrke fælles mål
Projektet har et mål om at få et udvidet samarbejde med nogle løbeklubber og organisationer, såsom DGI/DIF – Bevæg dig for livet, og andre aktører som arrangerer nogle af de store kendte løbeevents i Danmark som f.eks. Royal Run, Copenhagen Half mv. så vi gennem dette samarbejde styrker hinandens arbejde med unge og deres fritidsliv.
 

Styrk jeres unges engagement
Ud over det sociale, trivsels- og sundhedsmæssige i sådan et løbearrangement, så handler det også om, at der løbes for en sag. Alle unge som løber/går indsamler 5 kr. pr. km som kan gå til en god sag, som den enkelte medlemsklub selv kan være med til at definere.
 Derved er arrangementet også med til at engagere de unge samfundsmæssigt og styrke de demokratiske samtaler hos Ungdomsringens medlemmer.

Datoen er på vej!
Vi arbejder lige nu på højtryk på at finde nogle sponsorer, som vil støtte projektet økonomisk med 5 kr. pr. km, børnene/de unge har løbet/gået.

Projektet vil i 2024 blive afviklet i København. Målsætningen er herefter i årene, der kommer at udbrede Løb for en sag til resten af Danmark. 

Afholdelsesdatoen ligger endnu ikke fast, men vi afholder det første ”Løb for en sag” event i efteråret 2024. Datoen, vil når den ligger fast, blive annonceret her og i Ungdomsringens Nyhedsbrev og på Ungdomsringens SoMe kanaler.

Vil I være en del af holdet?
Har du eller din klub lyst til at være med til at planlægge og arrangere løbet i 2024 eller være med til at skabe den store model i hele Danmark, så tag fat i mig på:

M. Heidi.Larsen@egekom.dk
T. 7259 8598.

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social