Tilmeldingsinfo er på vej ind
VIA, Campus Aarhus C | Aarhus C
På Folkemødet kan du netværke, hente inspiration og viden, og drøfte emner, som er relevante for netop dig, der arbejder på klubområdet.
Du kan hen over dagen deltage i to spændende plenum-oplæg. Du kan høre Lotte Juncker Harbo fortælle om, hvorfor unge nogle gange afviser det, som pædagoger og andre fagpersoner tænkte som en hjælp. Og du kan møde Joachim Meier, som zoomer ind på unges oplevelse af dårlig samvittighed. Hvorfor opstår den? Kar den overhovedet relevans i vores samfund? Og hvad kan de unges oplevelse af dårlig samvittighed sige os om den mistrivselskrise, alle taler om?
Boder og workshops
Du får mulighed for at besøge en stribe boder, hvor bl.a. klubpædagoger og unge fra hele landet deler ud af deres erfaringer med konkrete aktiviteter, så du kan få nye, konkrete idéer med hjem til dit pædagogiske arbejde.
Du kan deltage i workshops, hvor du får mulighed for at lege med, få input og mulighed for at diskutere i et mindre forum. Vi opdaterer løbende på siden her om indhold i boder og workshops.
Men allerede nu kan du begynde at glæde dig til bl.a. følgende workshops:
Tilmelding til workshops vil ske i ugerne op til Folkemødet. Når du har tilmeldt dig, får du en særskilt mail herom, når vi nærmer os den 2. maj 2025.
Pizza og fredagsbar
Og så slutter vi selvfølgelig som vi plejer med fredagsbar og pizza, så du kan fortsætte de gode snakke og netværke med andre klubfolk fra hele landet. Drikkevarer til fredagsbaren er for egen regning. Der vil blive opstillet en bar med aldeles rimelige priser på øl og sodavand.
Folkemødet er for alle, der har interesse for klubområdet. Hvad end du er medarbejder i en lille eller en stor fritids- eller ungdomsklub, er ansat på en ungdomsskole, sidder med klubområdet i forvaltningen, er pædagogstuderende, underviser inden for det klubpædagogiske område eller af andre årsager brænder for klubområdet, så kom og vær med.
09.00-10.00
Indtjek og morgenkaffe
10.00-10.15
Velkomst
10.15-11.15
Plenumoplæg v. Lektor, ph.d. og forskningsleder Lotte Juncker Harbo. ”Hvad sker der i møder mellem pædagoger, andre fagpersoner og unge, når de ender med at afvise det, der er tænkt som hjælp?”
Spørger vi de unge til hvad der sker i sådanne møder, indledes de ofte med tillid fra de unge til, at hjælpen kan hjælpe. At fagpersonerne og tiltaget kan hjælpe dem ud af ensomhed, udsathed, kriminalitet mv. Men undervejs i møderne kan forskellige hændelser få tilliden til at svinge til mistillid, hvorefter de unge trækker sig fra hjælpen. En væsentlig årsag hertil er, at unge kan opleve hjælp og hjælpetiltag som stigmatiserende. Spørger vi fagpersonerne, afføder afvisninger fra de unge hos langt de fleste fagpersoner frustration, men det er forskelligt, hvordan fagpersonerne handler sig igennem situationen. I nogle tilfælde lykkes det at vende afvisningen, så de unge kobler sig på hjælpen igen. Oplægget her handler om, hvordan fagpersoner kan lykkes med det.
11.15-13.00
Frokost, mulighed for at besøge boderne og networke samt finde workshoplokale
13.00-14.00
Workshop runde 1
14.00-14.30
Kaffe og kage
14.30-15.45
Plenumoplæg v. ph.d., cand psych.aut. Joachim Meier. “Fra særliggørelse til almengørelse.”
Joachim Meier tager med udgangspunkt i sit ph.d.-projekt og sin praktiske psykologiske rådgivning til skoler og ungdomsuddannelser livtag med disse spørgsmål. Fremfor at sygeliggøre og særliggøre alle former for menneskeligt ubehag råder han til, at vi hjælper de unge til at almengøre det svære i livet.
15.45-16.10
Kort pause og find workshoprum
16.10-17.10
Workshop runde 2
17.10-17.30
Retur til auditorium
17.30-18.00
Fælles afslutning – Giv et budskab til politikerne.
18.00-18.15
Afrunding
18.15-20.00
Fredagsbar og pizza
Faglige spørgsmål rettes til udviklingskonsulenten.
Svar på praktiske spørgsmål vedr betaling, booking, osv.,
kan med fordel stilles til vores sekretær.
Vi sidder klar til at hjælpe dig.
FAQs
Ungdomsringens konsulenter stræber efter altid at være med på beatet. Derfor spørger vi ofte medlemmerne til råds.
Flere spørgsmål?Som udgangspunkt ja. Men klubvents er kun for medlemmer, med få undtagelser. Det fremgår af eventet, hvis ikke-medlemmer også må deltage.
Kompetenceudvikling, webinarer m.m. er for alle. Både fagfolk og alle dem, der er nysgerrige på vores område