No products in the cart.

Demokratiske bålsamtaler: Unge sætter ild til debatten

Thit Høngsmark Grinderslev
Thit Høngsmark Grinderslev
Vi holder dig opdateret

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

U

ngdomsringen tilbyder støtte til klubber og ungdomsskoler, der ønsker at afholde deres egen bålsamtale som en del af projektet ”Demokratiske bålsamtaler” under ”Nat i naturen” d. 2. september 2023.

Bålsamtalerne er lokale events, hvor unge får mulighed for at have en uformel dialog med lokalpolitikere eller andre lokale interessenter. Samtalerne skal tage udgangspunkt i emner og spørgsmål, de unge selv har valgt på forhånd.

Hvad er demokratiske bålsamtaler?
Ungdomsringen og Friluftsrådet støtter projektet ”Demokratiske bålsamtaler”. Friluftsrådet har besluttet at støtte projektet økonomisk, og mindst 10 klubber eller ungdomsskoler kan modtage støtte til deres bålsamtale. Samtalerne finder sted d. 2. september 2023, og bålsamtalerne kan indeholde forskellige elementer og aktiviteter, men centralt er det de unges dialog med lokalpolitikere eller andre lokale interessenter.

Der opstår en særlig stemning, når mørket falder på, og man samles omkring et lejrbål

Hvorfor afholde demokratiske bålsamtaler
Mange børn og unge har begrænsede erfaringer med at være i naturen i mørke, og mange unge har en lav demokratisk selvtillid. Demokratiske bålsamtaler mellem unge og lokale politikere kan medvirke til at ændre på dette billede. Der opstår en særlig stemning, når mørket falder på, og man samles omkring et lejrbål. Lyset og varmen fra bålets skær får os til at rykke tættere sammen, og vi bliver mere ligeværdige i mørket. Projektet ønsker at skabe et rum, hvor de unge og de deltagende politikere sammen får en oplevelse af naturen i mørke og bålets særlige magi, og at den oplevelse bidrager til at åbne dialogen op og skabe en samtale om emner, der optager de unge.

Sådan søger I støtte
I kan søge op til 9.000 kr. i tilskud til jeres arrangement. Pengene kan for eksempel bruges til indkøb af grej og råvarer til madlavning på bål, til køb eller leje af udstyr til udendørsaktiviteter i relation til bålsamtalen, mm. Pengene kan ikke søges til lønudgifter.

Ansøgningsskema sendes til:
Ungdomsringen@ungdomsringen.dk

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social