No products in the cart.

Unge finder fællesskab gennem musik

Louise Huynh
Louise Huynh
Bliv klogere på (fritids)livet

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

H

ver onsdag aften mødes ungdomsbandet Repit i deres lokale klub, Spillestedet, som befinder sig i Odenses bymidte. Klubben har både instrumenter og et musikrum klar til brug for unge, som vil spille musik på høj plan eller bare for hyggens skyld. Det er bandet Repit glade for.

Vi er f.eks. begyndt at tage i centret sammen og shoppe

Blev sammensat tilfældigt
Repit udtales ræ-pit og betyder, ifølge bandet selv, creeps på latin. Bandnavnet er inspireret af deres første sang, som de spillede sammen: Creep af Radiohead.

Bandets humør er højt og kemien er på plads. Når man kommer udefra, skulle man næsten tro, at de har kendt hinanden i lang tid. Det er dog først for nyligt, at de unge fandt sammen som band.

– Det er anderledes at spille sammen i et band end alene derhjemme. Men vi synes, det er en god måde at blive en del af et fællesskab og få nye venner. Vi er f.eks. begyndt at tage i centret sammen og shoppe.

– Når vi spiller, så lærer vi også, hvordan man kommer ind i sangene sammen for at harmonere. På den måde samarbejder vi, mens vi hygger, lyder det fra bandet.

Vi glæder os sygt!

Forberedelse til Ungdomsringens Musikfestival
Repit er blandt de 114 bands, som stiller op til årets Musikfestival, der som traditionen tro afvikles i Aalborg.

– Vi glæder os sygt! Vi har øvet os så meget her på det seneste. Det er første gang, vi kommer til at optræde sammen som band, så vi er naturligvis også nervøse, lyder det fra bandmedlemmerne.

I et klubband bliver musikken brugt som et pædagogisk virkemiddel til meningsskabelse og samhørighed

Musikunderviser og pædagog: de unge er så seje
Et vigtigt instrument i bandet Repit er deres musikunderviser, Toke, som har været med til at sammensætte bandet og øve med dem.

– Mange fra bandet kendte ikke hinanden så godt i forvejen, men de kastede sig bare ud i at spille sammen. Det er sejt taget i betragtning af, at de stadig er et nyere band, men allerede snart skal optræde foran et større publikum.

 – I et klubband bliver musikken brugt som et pædagogisk virkemiddel til meningsskabelse og samhørighed. De unge får en unik mulighed for at vise andre, hvad de allerede kan foran et publikum, men udvikler også sociale og personlige kompetencer, forklarer Toke.

Vi glæder os i hvert fald til at høre Repit og de over 100 andre bands, der spiller i Aalborg i weekenden. Ses vi?

Ungdomsringens Musikfestival bliver afholdt i Nordkraft, Aalborg d. 20. og 21 januar 2023. Klik her for at læse mere

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social