No products in the cart.

Ny Uddannelse: Styrk din stemme som pædagog – Lær at dele dine historier med omverdenen!

Rene Hedegaard Nielsen
Rene Hedegaard Nielsen
Vi holder dig opdateret

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

Står du med et budskab, en aktualitet, eller en historie fra dit arbejdsliv, som du gerne vil dele med resten af Danmark eller dine kollegaer? Så er Ungdomsringens kursus ” Vi tager dig på ordet!” lige noget for dig.

I

marts 2023 var vi samlet 10 pædagoger og pædagogiske ledere. Sammen med Cevea og Ungdomsringen mødtes vi på en solrig og lun forårsdag omgivet af smuk natur, fuglesang og græssende kronvildt.

Lær at blande dig
Målet var klart: Vi skulle lære at sætte os selv og vores historier i scene, så vi efter endt kursus kunne sætte et stort, solidt og ikke mindst hamrende vigtigt pædagog-aftryk på den offentlige debat.

Gennem forskellige øvelser lærte vi at debattere, kritisere, drømme og være visionære. Men først og fremmest lærte vi at blande os, så os der arbejder med ungdommen har mulighed for at blive hørt.

Vi blev bl.a. introduceret til skriveteknik, historiefortælling og kunsten at lave et debatindlæg. Der var også rigeligt med tid til at blive klogere på meningsdannelse og lade os inspirere af hinanden.

De grundlæggende værktøjer, jeg tog med mig fra kurset, gav mig selvtillid til at sende nogle debatindlæg ud til flere aviser, hvilket resulterede i, at jeg på kort tid fik tre indlæg udgivet.

Det virker!
Jeg synes det er vigtigt at vi som pædagoger på fritids- og ungdomsområdet får fortalt om vores daglige virke og fagprofessionalitet i dagspressen, således, at der kommer fokus på, hvorfor vores arbejde er så vigtigt.

Det at bruge historier til at formidle værdier som andre kan knytte sig til, er et værktøj, som de fleste af os allerede bruger i vores dagligdag. Vi skal bare lære at koble det til et debatindlæg, så vi kan dele dem med vores kollegaer og omverdenen.

De grundlæggende værktøjer, jeg tog med mig fra kurset, gav mig selvtillid til at sende nogle debatindlæg ud til flere aviser, hvilket resulterede i, at jeg på kort tid fik tre indlæg udgivet. Et i Politiken, et i Altinget og et i fagbladet Børn og Unge. Dette har givet mig blod på tanden til at skrive flere.

Jeg anbefaler på det varmeste dette kursus hvis der en historiefortæller i dig, eller du går med tanker om, at der er noget fra din hverdag, som du synes burde belyses og deles med omverden.

Hvis du har lyst, kan du læse to af mine debatindlæg her:

Altinget  Politiken

Vi tager dig på ordet – Ungdomsringens meningsdanneruddannelse
Et 4-dages kursusforløb designet til ansatte i klubber og ungdomsskoler. Bliv bedre til at fortælle historier fra DIN hverdag, og lær at dele dem med alle os andre!

Kurset strækker sig over fire dage. To af dagene er sammenhængene inkl. en enkelt overnatning. De sidste to dage er enkeltvis. Se hele programmet på ungdomsringen.dk

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social