No products in the cart.

Webinar: Guide - Sådan inddrager du børn og unge i egne underretninger

tir25apr10:30tir11:30Webinar: Guide - Sådan inddrager du børn og unge i egne underretninger

Info

Derfor skal I deltage:
Indimellem møder du som pædagog i klubben eller ungdomsskolen en ung der har det svært, er udsat for svigt eller overgreb eller som har en adfærd, der er meget bekymrende.

Det kan være nødvendigt at sende en underretning til kommunen, så den unge kan få den nødvendige hjælp. Men hvilke dilemmaer kan man som pædagog opleve, når man bliver nødt til at sende en underretning og kan det lade sig gøre at inddrage den unge i egen underretning?

Ifølge FN’s børnekonvention har alle børn ret til at blive hørt, i forhold der angår dem selv. Joannahuset, som er Danmarks første krisecenter for børn og unge, har udviklet nye og alternative underretningsformer, som giver unge nye og bedre muligheder for at underrette om sig selv med hjælp fra en voksen. De har bl.a. arbejdet med foto, tidslinjer, dagbøger og sms-tråde. Inddragelse af unges egne perspektiver, beskrivelser og ønsker kan være meget værdifuldt, både i det videre forløb ved kommunen, men også for den unge selv, som kan opleve større autonomi i eget liv.

Disse metoder vil Joannahuset gerne dele med jer medlemmer, da i som klubpædagoger ofte har en fortrolig relation med jeres unge, og derfor har brug for viden og redskaber til at underrette på netop den måde, som bedst muligt hjælper den enkelte unge.

Målgruppe:
Ledere, pædagoger og personale, som ønsker viden og inspiration til, hvordan man kan udvikle måden man udarbejder underretninger på.

Program:
Kl. 10.30-10.40
Velkomst v. udviklingskonsulent Thit Høngsmark Grinderslev fra Ungdomsringen

Velkomst og motivation af, hvorfor emnet er særligt interessant, som ansat i klub og ungdomsskole. Opsummering af ens skærpede underretningspligt samt de pædagogiske og relationelle dilemmaer man kan stå i, når man overvejer at skrive en underretning om en ung.

Kl. 10.40-11.20
Oplæg fra udviklingsmedarbejder Tescha Alexandrovitsch og udviklingsmedarbejder Mette Gundersen fra Joannahusetsamt samt Andy, som er tidligere bruger af Joannahuset

Hvad er Joannahuset, hvilke værdier og børneungesyn har Joannahuset. Oplæg om projektet ”Børn og unges stemmer” – om de seks underretningsmetoder, som et vigtigt supplement til at give børn og unge nye og bedre muligheder for at underrette om sig selv.

Kritiske overvejelse – hvilke fordele og udfordringer er der ved metoderne?

Kl. 11.20-11.30
Spørgsmål fra deltagerne

Mere info:
Thit Høngsmark Grinderslev
Udviklingskonsulent
T. 30922163
M. thg@ungdomsringen.dk

I samarbejde med
Joannahuset
Sidste tilmeldingsfrist er d. 21. april kl. 13.00

LINK
Du får linket til webinaret tilsendt dagen før, på den mail du opgav ved tilmelding

Oplægsholder:  Joannahuset

Læs mere

Tidspunkt

(Tirsdag) 10:30 - 11:30(GMT+02:00)

Køb billet her

Tickets are not available for sale any more for this event!

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social