No products in the cart.

Løb for en sag

fre20sep10:00fre16:00Løb for en sag

Info

Ungdomsringen og Sparta Løbe -og atletikklub er gået sammen om at skabe et nyt stort løbeevent for alle børn og unge i fritids -og ungdomsklubberne. 

Vi ønsker med projektet at samle alle Ungdomsringens medlemmer på tværs af Danmark til en sjov og aktiv dag, hvor deltagerne enten kan løbe eller gå så langt de kan på 1 time og for hver kilometer indtjener de 5 kr. til en god sags tjeneste. 
Arrangementet bliver afholdt i Fælledparken i København, og familie og venner er velkommen som tilskuere til at heppe på løberne og bidrage til at de oplever stemningen og adrenalinen når startskuddet lyder og alle hepper på sidelinjen hele vejen til målstregen.

Projektet skal være med til at udvide de unges kendskab til foreningslivet inden for løbesportens verden og herigennem opleve hvordan løb kan bruges til personlig udvikling, trivsel, sundhed og velvære. 

Forhåbningen med projektet er, at Ungdomsringens medlemmer i månederne op til løbet, vil lave træningshold med de unge, hvor de løber ugentligt, sætter mål og kan mærke udviklingen på egen krop samt den forløsning det giver når man gennemfører et officielt løb. Der kan eventuelt også planlægges nogle fælles løbe-træningsdage med de nærmeste medlemmer af Ungdomsringen så man kan træne sammen for at styrke fællesskabsfølelsen blandt de unge og ansatte på tværs klubber og ungdomsskoler i lokalområdet. Såfremt I mangler hjælp eller inspiration til at starte løbeholdene op er der mulighed for at få stillet en af Spartas løbe trænere til rådighed som gerne kommer og laver løb med jer, eller I kan finde inspiration i vores Løbepakke, som vil være til at finde her på hjemmesiden snarest.   

Projektet er ydermere et mål om at få et udvidet samarbejde med nogle løbeklubber og organisationer, såsom DGI/DIF – Bevæg dig for livet, og andre aktører som arrangerer nogle af de store kendte løbeevents i Danmark som f.eks. Royal Run, Copenhagen Half mv. så vi gennem dette samarbejde styrker hinandens arbejde med unge og deres fritidsliv. 

Ud over det sociale, trivsels- og sundhedsmæssige i sådan et løbearrangement, så handler det også om, at der løbes for en sag. Alle unge som løber/går indsamler 5 kr. pr. kilometer som kan gå til en god sag, som den enkelte medlemsklub selv definerer.  Derved er arrangementet også med til at engagere de unge samfundsmæssigt og styrke de demokratiske samtaler hos Ungdomsringens medlemmer.

Vi arbejder på at finde nogle sponsorer som vil støtte projektet økonomisk med 5 kr. pr. km. børnene/de unge har løbet/gået.

Projektet henvender sig i 2024 til Ungdomsringens medlemmer i region Hovedstaden. Målsætningen er herefter i årene der kommer at udbrede Løb for en sag til resten af Danmark. 

Afholdelsesdatoen ligger endnu ikke fast, men vi afholder det første ”Løb for en sag” event i efteråret 2024. Datoen, vil når den ligger fast, blive annonceret her, og i Ungdomsringens Nyhedsbrev, og på Ungdomsringens SoMe kanaler.

I KAN SE EN TEASER FOR EVENTET VED AT KLIKKE HER

Læs mere

Tidspunkt

(Fredag) 10:00 - 16:00

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social