No products in the cart.

Invitation til debat - Region Syddanmark

man11mar17:00man20:00Invitation til debat - Region Syddanmark

Info

HVORDAN KAN VI SAMMEN FÅ DET BEDSTE UD AF FRITIDSTILBUDENES POTENTIALER?

Hvornår?
– D. 11. marts kl. 17 – 20
Hvor?
– Domus, Ved Sønderåen 1, 7100 Vejle
Pris?
– Det er gratis

Målgruppe:
Debatmødet er for dig, der er ansat i en klub eller ungdomsskole, leder eller ung i klubben eller ungdomsskolen. Forældre er også meget velkomne. Med andre ord, alle der interesserer sig for gode pædagogiske fritids- og ungdomsklubtilbud til større børn og unge.

Hvad handler det om?
Børne- og undervisningsministeren siger det, de unge siger det. Vi oplever det dagligt. Fritidsklubber, ungdomsklubber og ungdomsskoler tilbyder vores børn og unge frirum, oplevelser, trivsel og fællesskab. Samtidig er den kommunale økonomi under pres. Så hvordan kan vi i fællesskab få det bedste ud af fritidstilbuddenes potentiale? Hvordan kan de gøres mere synlige for nationale beslutningstagere?

På dagen får du mulighed for at høre første-håndsberetninger om klublivet. Bliv klogere på, hvordan klubben kan forandre børn og unge, og gå i dialog med engagerede pædagoger, ledere, forældre og unge om, hvordan vi også fremover kan sikre de unge et godt og indholdsrigt fritidsliv i jeres lokalområde.

Debataftenen afholdes i hver af vores lokalforeninger som optakt til Ungdomsringens store nationale konference den 11. april 2024 med titlen “Fritids- og ungdomspædagogikken stempler ind i samfundsdebatten”.

De lokale debatarrangementer skal danne grundlag for den nationale konferences debatemner og bringe den lokale viden ind i en national kontekst.

Program:
17.00-17.20:
Kom og vær med – vi tuner ind på en aften med politisk debat og nysgerrig
Sammen varmer vi op i vores demokratisk muskel og finder fælles fodfæste til aftenens program

17.20-17.40:
Hvor står fritids- og ungdomsklubtilbuddene i dag? Hvordan ser det ud med politikerbriller?
Vi sætter politikerne på scenen og hører dem om, hvordan det ser ud fra deres perspektiv her i 2024

17.40-18.00:
Jeg er ung og går i klub!
Unge fra klubber i det syddanske fortæller om, hvorfor de går i klub, hvad de drømmer om, og hvilken forskel klubben gør for dem

18.00-18.30:
Spis og snak
Der serveres et let måltid mad, og der bliver mulighed for at tale sammen om det, vi har hørt indtil nu. Hvad vi tænker over, og måske undres over.

18.30-19.15:
Hvad er klubbernes (uudnyttede) potentiale? Hvad er den hemmelige opskrift?
Deltagerne fordeles i mindre grupper og får mulighed for på tværs af klubmedarbejdere, unge og politikere at drøfte hvad der er afgørende for en god klub, hvad det er muligt at opnå med gode klubber, og hvilke samfundsudfordringer pædagogisk stærke tilbud målrettet de større børn og unge kan løse

19.15-20.00:
Væg med budskaber – hvad kan vi bruge klubben til? Hvad ønsker vi os?
Ungdomsringen afholder d. 11. april konferencen ”Fritids- og ungdomspædagogikken stempler ind i samfundsdebatten” på Christiansborg. De lokale repræsentanter har mulighed for at bringe aktuelle og vigtige budskaber med ind til konferencen.

Hvem er Ungdomsringen?
Vi er en forening dannet i 1942 for 730 klub-ber og ungdomsskoler i Danmark, Sydslesvig, Grønland og Færøerne. Vi repræsenterer 130.000 børn og unge i alderen 10-18 år. Vi er en demokratisk forening med både voksne og unge repræsentanter. Vi er en del af DUF-paraplyen.

Har du spørgsmål?
Kontakt sekretariatschef Birthe Navntoft, bna@ungdomsringen.dk

(Interesserede politikere bedes tilmelde sig direkte via mail til bna@ungdomsringen.dk)

Læs mere

Tidspunkt

(Mandag) 17:00 - 20:00(GMT+01:00)

I samarbejde med

Køb billet her

Tickets are not available for sale any more for this event!

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social