No products in the cart.

Demokrati Bootcamp - Unge kan, unge vil!

lør29okt(okt 29)11:00søn30(okt 30)10:30Demokrati Bootcamp - Unge kan, unge vil!

Info

Info:
Tag afsted på Demokrati Bootcamp – og få udvidet dit perspektiv på hvad demokrati er! Find ud af, at du kan mere end du tror, når det kommer til at udtrykke din mening og forstå andres. Sammen med 49 andre ambitiøse unge fra hele landet øver vi os i, hvordan man kan deltage i samfundet og påvirke det. Vi tror på at du kan gøre en forskel, og vi vil gerne hjælpe dig til at finde ud af hvordan!

Weekenden vil være bygget op omkring et afvekslende program med både sociale fællesaktiviteter, interaktive workshops og et inspirerende personligt oplæg.

Man får et diplom for deltagelse.

Program:
Lørdag:

Kl. 10.30: Ankomst og check-in
Kl. 11.00: Fælles velkomst og demokrati-energizer v. Sarah og Julie fra ungerådet i Ungdomsringen.
Kl. 12.00: Frokost
Kl. 13.00: Workshops – halvdelen af deltagerne på hver: ”Forumteater” med Andreas og ”Demokrati Fitness” med Elisabeth og Sarah
Kl. 15.00: Kage og pause
Kl. 15.30: Workshops – bytter rundt, så alle deltagere prøver begge workshops: ”Forumteater” med Andreas og ”Demokrati Fitness” med Elisabeth
Kl. 17.30: Aftensmad
Kl. 19.00: Storytelling med aktivist og forperson for Rapolitics, Manilla Ghafuri
Kl. 20.00: Hygge i fælles lokale

Søndag:
Kl. 08.00-10.00: Morgenmadsbuffet
Kl. 10.00: Senest tjek ud
Kl. 10.00: Uddeling af diplomer og info om lignende aktiviteter og muligheder fremadrettet.  
Kl. 10.30: Kom godt hjem!

Workshops og oplægsholdere:

Forumteater med Andreas
I forumteater, skaber vi et trygt og legene rum hvor vi kan afprøve forskellige scenarier fra den virkelige verden. Når vi har en mening om den verden vi er en del af, støder vi nemlig ofte ind i modstand. Det kan være at der er nogen der gør eller siger noget vi synes er forkert. Det nemmeste er at tie stille, men hvis vi gerne vil gøre verden til et bedre sted, så skal vi handle. Forumteater er en generalprøve på virkeligheden, hvor vi kan handle, fejle, lykkes og selvfølgelig altid stoppe op og snakke om det vi oplever. Andreas Heuck Steinicke kommer fra efterskole-, højskole- og teaterverdenen, hvor han har arbejdet med unge om demokratisk dannelse, performance og kreative processer.

Demokrati Fitness med Sarah og Elisabeth
Bliv bedre til uenighed, lyt mere aktivt eller opdag at du er mere modig end du tror. Gennem træningssessioner af forskellige demokratimuskler, får du øvet og styrket din empati, nysgerrighed og forskellige holdninger – alt sammen vigtige ingredienser i et demokrati. Med demokrati fitness bliver vi mindet om at demokrati ikke er noget farligt eller fjernt. Demokrati er os alle sammen og noget vi øver os på. Vi lover at det bliver sjovt! Elisabeth og Sarah er Demokrati Fitness trænere, og i starten af 2023 afholder hun en camp, hvor unge i Ungdomsringen, selv har mulighed for at blive Demokrati Fitness trænere.

Storytelling med Manilla Ghafuri
29-årige Manilla er aktivist, storyteller og forperson for Rapolitics, fordi hun brænder for at gøre en forskel i verden. Gennem hendes personlige historie og oplevelser, som tidligere afghansk flygtning i Danmark, arbejder hun med at nedbryde fordomme. Unge, og deres energi og engagement, har en særlig plads i Manillas hjerte – hun har bl.a. tidligere arbejdet i pigeklub. Mød hende på Demokrati Bootcamp, hvor hun vil fortælle om hvordan hun fandt sin vej og identitet.

Det praktiske:
Målgruppen for arrangementet er unge, der har lyst til at udfordre sig selv i fællesskab med andre unge. Du skal være klar til et godt pakket program, hvor vi forventer din aktive deltagelse. Det er underordnet om du går i 6. eller 10. klasse – det vigtigste er, at du er nysgerrig på hvordan demokrati fungerer i praksis!

Der er 50 deltagerpladser. Maks. 8 unge fra samme fritidsklub eller ungdomsskole. Dette er for at sikre at flest mulige fritidsklubber og ungdomsskoler kan tilbyde en gruppe unge at tage af sted.

Sidste tilmeldingsfrist er d. 11. oktober 2022.

Unge kan godt deltage uden en voksen, såfremt de kan være selvstændigt afsted en weekend uden klubmedarbejder. Der vil være voksne til stede fra Ungdomsringen hele weekenden, som selvfølgelig vil tage godt imod dem, men Ungdomsringens medarbejdere er ikke ”pædagoger” for de unge. Hvis der opstår en nødsituation, vil Ungdomsringens medarbejdere selvfølgelig træde til og hjælpe.

Overnatning:
Unge overnatter i 6-8 personers værelser med køjesenge, som inddeles i pige og drengeværelser.

Voksne overnatter i 1-2 personers værelser.

Husk lagen, hovedpude- og dynebetræk samt håndklæde. Soveposer er ikke tilladt.

Hvis I ikke ønsker at overnatte, så giv besked i tilmeldingen. Prisen er stadig 100 kr. pr. person og 500 kr. i erstatningsgebyr ved aflysning efter tilmeldingsfristen.

Er i nysgerrige på stedet, kan I se mere her: https://www.odv.dk/

Transport:
I skal selv stå for transport.

De unge og/eller I kan tage toget til Odense Banegård. Herfra er der 35 min. gang til Kragsbjerggaard. Alternativt kan man tage letbanen fra Odense Banegård til Benedikts Plads, og derfra er der 15 min. gang til Kragsbjerggaard.

Der er gratis parkering ved Kragsbjerggaard.

Mere info:
Elisabeth Knuth, Projektleder for ungeengagement I Ungdomsringen  
Mobil 30 92 21 72
Mail ekn@ungdomsringen.dk

I samarbejde med:
Ungerådet i Ungdomsringen

Køb billet nedenfor:
Inkluderet i billetten er frokost lørdag, eftermiddagskage lørdag, aftensmad lørdag, morgenmad søndag og overnatning fra lørdag til søndag. Ved afbud efter tilmeldingsfristen d. 5. oktober opkræves der et erstatningsgebyr på 500 kr. pr. ung, ung frivillig eller voksen, såfremt vi ikke kan få afsat pladsen til nogle på ventelisten.

Læs mere

Tidspunkt

29 (Lørdag) 11:00 - 30 (Søndag) 10:30(GMT+02:00)

Lokation

Odense Vandrerhjem Kragsbjerggaard

Kragsbjergvej 121, 5230 Odense M

Other Events

Get Directions

Køb billet her

Inkl. forplejning og overnatning

Tickets are not available for sale any more for this event!

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social