No products in the cart.

Det er stadigvæk vigtigt, at vi unge taler med hinanden om sex!

Sarah Gottschalk Petersen
Sarah Gottschalk Petersen
Bliv klogere på (fritids)livet

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

For 36 år siden stod fem piger i et fyldt Hvidovre medborgerhus og skulle demonstrere, hvordan man sætter et kondom på. Pressen var mødt talstærkt op, og undervejs tilbød en dreng fra publikum sig som stand-in for den flamingo tissemand, som pigerne stod med. Pigerne tog imod udfordringen, men halvvejs oppe mod kateteret fortrød drengen alligevel…

S

ådan udviklede det første sexualistoplæg sig for godt 36 år siden. Der er sket meget i mellemtiden. Fokus har rykket sig i takt med generationerne. Dengang bestod Sexualisterne af fem piger. I weekenden stod vi med 70 unge drenge, piger og alt derimellem og var klar på årets fortsætterkursus.

Her var projektets ophavsmand, John Madsen, en af kursets oplægsholdere, og han tog os med tilbage i en tidskapsel til en tid, hvor AIDS rasede, og hvor de voksne ikke kunne nå ind til de unge med deres budskaber.

Vi kunne aldrig drømme om at komme med en løftet pegefinger

Løftet pegefinger – NEJ TAK!
Lige netop den løftede finger var et gennemgående tema på årets kursus. Her talte vi om alt fra `Umbrella´ sagen til mødet med andre kulturer.

Vi havde besøg af journalisten Milla Mølgaard, som fortalte om hendes store arbejde med unges trivsel på sociale medier, og om de unges kultur i forhold til at sende og videresende nøgenbilleder.

Her snakkede vi om, at vi i Sexualisterne ikke kommer for at fortælle de unge, hvad de må og ikke må. Vi vil hellere, at de selv tager en velovervejet beslutning og at de unge ved, hvem de kan snakke med, hvis det nu skulle gå galt.

Også i vores gensyn med Black Top Team fik vi en god snak om, hvordan vi skulle passe på med at være forudindtaget, både når vi kommer ind i klasser med børn med anden etnisk baggrund eller andre former for minoritetsunge.

Mange var skeptiske overfor projektet i begyndelsen

Still going strong
Så selvom mange var skeptiske overfor projektet i begyndelsen, og tvivlede på, hvorvidt unge kunne klare at stå for noget så vigtigt, så lykkedes det at få stablet projektet på banen.

Det startede med et enkelt oplæg i Hvidovre Medborgerhus, hvor alle de store dagsaviser var til stede, og her 36 år senere kunne vi afholde endnu et fedt kursus for alle sexualisterne rundt om i landet, så vi fortsat kan tage ud og møde de unge i øjenhøjde.

Vil du vide mere om projektet? Måske kunne I tænke jer at starte jeres egen sexualistgruppe?

Du kan booke Sexualisterne her

Sexualisterne

Sexualisterne er unge formidlere (ca. 15-20 år), som besøger klubber, ungdoms- og efterskoler og holder oplæg om og går i dialog med unge om sex, køn, følelser, seksualitet, sexsygdomme og prævention.

Mere info

Få mere viden om sexualisterne. Book dem til et oplæg eller find ud af, hvordan I kan deltage i projektet.
Klik her
Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social