No products in the cart.

Besparelser på dagsordenen: Det organiserede fritidsliv er truet i flere kommuner

Birthe Navntoft
Birthe Navntoft
Vi holder dig opdateret

Ungdomsringens konsulenter og bestyrelsesmedlemmer skriver om det organiserede fritidsliv, events, politik og alt derimellem. Sendes ud en gang om måneden.

Det er årstid for budgetforhandlinger i kommunerne, og vores område står desværre for skud flere steder. Her er et kort overblik over, hvad Ungdomsringen fortager sig på vegne af jer og tips til, hvad I selv kan gøre for at give os en hjælpende hånd og deltage i debatten

S

om I måske allerede er opmærksomme på, planlægger flere kommuner besparelser og omstruktureringer på det fritids- og ungdomspædagogiske område i 2024. Det kan have alvorlige konsekvenser for børn og unges mulighed for at finde ind i de sunde fællesskaber. Samtidig kan det forringe mulighederne for at arbejde strategisk med trivsel og almen dannelse.

Det hænger ikke sammen!
I de kommuner hvor vi har kendskab til, at de planlægger væsentlige forringelser på vores område, sender vi i de kommende uger et hørringssvar afsted.

Her fremhæver vi bl.a. det nærmest absurde faktum, at aktuelle undersøgelser viser, at stadigt flere børn og unge mistrives. Set fra vores stol vælger man ikke at tage de undersøgelser alvorligt, hvis man fra 2024 sparer på den eneste kommunale institution, der arbejder målrettet og systematisk med trivsel.

Vi kan da også konstatere, at det flere steder ser ud som om, at lokalpolitikerne ikke for alvor har sat sig ind i, hvad de mister, hvis det organiserede fritidsliv kun i ringe grad eller slet ikke prioriteres i deres kommune.

Birthe Navntoft, sekretariatschef

Spareplaner og nedlæggelser betyder, at man som kommune ikke længere har professionelt værktøj til at sikre, at alle børn og unge får et sundt og trygt børne- og ungdomsliv

Bekymring for trivslen

Det forsøger vi at lave om på de næste par uger. På vegne af alle jer, giver vi den gas på de sociale medier med en lille oplysningskampagne.

Med baggrund i nogle af de efterhånden mange tilgængelige undersøgelser, udtrykker vi vores store bekymring for børn og unges trivsel og almene dannelse. Spareplaner og nedlæggelser betyder, at man som kommune ikke længere har professionelt værktøj til at sikre, at alle børn og unge får et sundt og trygt børne- og ungdomsliv. 

Vi håber, at I vil dele opslagene, alt det I kan. Hvis I ikke allerede følger os, kan I finde os her:

Facebook, Instagram, LinkedIn, X (tidligere Twitter)

De gode historier fortæller ikke sig selv

Det er dog altid de gode små og større lokale historier, der står stærkest. Det er noget af det, politikerne husker bedst, når de har besøgt jer.

Børn og unge, der fandt sig selv i klubben, blev en del af et interesse-fællesskab eller måske opdagede, at de var gode til noget, de slet ikke vidste, de kunne.

Historier fra praksis er guld værd i debatten. Og hvis lokalpolitikerne ikke har tid til at mødes med jer, kan I altid dele en god historie fra praksis på de sociale medier og tagge jeres kommune.

Vi ved, at de gode historier rykker ved holdninger, når snakken falder på vores område, og de kan have en varig positiv virkning på kendskabet til det arbejde, I laver lokalt.

I kan altid skrive til os på info@ungdomsringen.dk, hvis I ønsker sparring på en eller flere historier.

Vi ved, at de gode historier rykker ved holdninger, når snakken falder på vores område (...)

Besparelser
Derudover, hvis I har kendskab til besparelser i jeres egen kommune, eller måske nabokommunen, hører vi meget gerne fra jer. Skriv til os og vedhæft det relevante ’sparekatalog’ med tydeligt highlight af det, der vedkommer vores område.

OBS! Til de morgenfriske!
Jeg er live i Radio4 kl. 06:19 i morgen tidlig 5. september 2023 om besparelserne i kommunerne. Så er du tidligt oppe, kan du med fordel tage din første kop kaffe til lidt fagrelevant radio.

Vi samler op på de sociale medier i løbet af dagen.

Kontakt
Skriv til os her, hvis I har kendskab til besparelser eller andet, I synes, vi skal vide. 

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social