No products in the cart.

Viser du de unge respekt?

80 unge fra syv forskellige medlemsklubber havde taget turen til Bornholm i år for at deltage på folkemødet. Vi mødte dem til vores eget medlemsarrangement i smukke, naturskønne omgivelser på stranden i Allinge og i de små landsbygader blandt politikere, journalister og lobbyister. Som en forening, der netop har kickstartet et større fokus på ungeinddragelse, er vi helt høje over de unges engagement! Læs herunder hvad de havde på hjertet.
Mere fritid til unge
Kortere skoledage, og mere fritid til unge, var én af de ting, som mange af de unge medlemmer pegede på. Èn af grundene til, at unges fritidsliv er værdifuldt, stillede et ungt medlem skarpt på med ordene: ”Stærke fællesskaber med plads til alle”.

De ønsker mere ligestilling, ansvar, handling, mangfoldighed, retfærdighed, tolerance, åbensindethed, glæde, accept og empati.

Vigtigheden af et godt fritidsliv, er netop én af Ungdomsringens mærkesager, som vi fortsat vil kæmpe for sammen med de unge.

Hvilke andre værdier fylder for unge i dag?

Mange af de værdier, som de unge medlemmer pegede på, er nogle som de sammen med den øvrige ungdomsgeneration særligt skubber foran sig. De ønsker mere ligestilling, ansvar, handling, mangfoldighed, retfærdighed, tolerance, åbensindet, glæde, accept og empati. Der var dog én værdi, som klart optog de unge mest.

Mere respekt – tak!

Suverænt flest unge pegede på, at det de savner mest i samfundet, er respekt. Det er et emne, som de tydeligt deler med mange andre gruppe af unge, der havde valgt at tage på folkemødet i år.

De unge er trætte af at føle sig ekskluderet af voksensnak, når de prøver at indgå i demokratiske samtaler på lige fod med de voksne.

I en debat arrangeret af Danske Skoleelever, hvor to unge fra Klubberne i Roskilde deltog, var en central fælles pointe netop, at unge forlanger respekt omkring, at de ikke har det samme ordforråd som de voksne.

De unge er trætte af at føle sig ekskluderet af voksensnak, når de prøver at indgå i demokratiske samtaler på lige fod med de voksne. Hvis vi vil give unge en reel chance for at engagere sig i samfundet, skal vi også gøre os umage med at tale et sprog, de forstår.

De unge medlemmer pegede også på anerkendelse, venlighed og tillid til at unge kan tænke selv – som alt sammen vel kan siges, at være måder, at vise respekt på. Mødet med de unge engagerede på Folkemødet, gav os voksne i hvert fald alt mulig grund til at vise respekt!

Vil du hjælpe unge til flere muligheder for indflydelse?

Tjek de events ud, der er listet herunder og hold øje med invitation til Kongres og Årsmøde d. 25.-26. november 2022.

Om Elisabeth

Elisabeth er projektleder for ungeengagement i Ungdomsringen. Hun er cand.scient.pol. (‘Statskundskaber’ i folkemunde) og har erfaring indenfor strategisk interessevaretagelse og politisk kommunikation, samt praktisk erfaring med inddragelse og udvikling af unge indenfor bl.a. spejderbevægelsen.

Kontakt hende, hvis du har gode idéer, brug for sparring eller noget helt tredje i relation til ungeengagement.

Kontakt
T. 3092 2172
M. ekn@ungdomsringen.dk

Back To Top
a

Display your work in a bold & confident manner. Sometimes it’s easy for your creativity to stand out from the crowd.

Social