Bliv bedre til at reflektere over din ledelsesstil og pædagogiske ståsted
Vil du skærpe dit pædagogiske ståsted, træffe konsistente valg i din daglige ledelse eller har du brug for sparring på en konkret problemstilling? Så er filosofisk ledelses-vejledning din mulighed for tid til eftertanke.
om leder træffer vi løbende små og store valg, der alle har konsekvenser for vores medarbejdere og de unge, vi følger mod voksenlivet. Disse valg er mange bække små, som former den kultur, vi i det daglige driver frem. Nogle gange løber vi stærkt og andre gange må vi finde roen i mødet med en eller flere medarbejdere, der har det svært, men i alle tilfælde er det vitalt at vi har et velovervejet etisk afsæt bag vores handlinger og ord. Skal vi nå det, må vi, fra tid til anden, stoppe op og undersøge egne værdier og blinde vinkler. Det er en udfordring på egen hånd og derfor tilbyder Ungdomsringen filosofisk ledelses-vejledning.
Hvad kan man bruge vejledningen til?
Vejledningens indhold tilpasses efter dine behov og afklares specifikt i begyndelsen af vejledningen. Ofte ligger formålet i en eller flere af tre temaer:
1. Undersøgelse af dit pædagogiske ståsted, vision og vejen dertil.
2. Afklaring af dit etiske fundament, værdier og ledelsesstil.
3. Refleksion over en konkret problemstilling med et bagvedliggende og forebyggende fokus.
Hvad er filosofisk vejledning?
Vejledningen læner sig op ad den tusind år gamle sokratiske tradition. Tilgangen har navn efter samtalefilosoffen, Sokrates, som gik i datidens athenske gader og hjalp byens borgerskab med at nå til klarhed over etiske spørgsmål. I den sokratiske tilgang undersøger vejlederen meninger, holdninger, begreber og forståelser af livet. Når tilgangen anvendes i forbindelse med et pædagogisk lederskab, er det for at fremme en dybere forståelse af, hvad ledelse og pædagogik er for dig.
Samtalerne kan være jordnære eller højtflyvende, det afhænger helt af dig, din stil og dit behov. Det er nemt at modtage filosofisk ledelses-vejledning og kræver ingen kendskab til filosofi, blot at du er med på at undre dig over det, du bringer til vejledningen.
Vejlederen er naturligvis underlagt tavshedspligt, medmindre andet er aftalt.
Hvem kommer jeg til at tale med?
Vejledningen varetages af Ungdomsringens udviklings- og ledelseskonsulent, Jonas Begtrup-Hansen. Jonas er uddannet pædagog fra det gamle Peter Sabroe Seminarium i Aarhus og har en kandidat i pædagogisk filosofi med speciale i vejledning. Han har erfaring fra normal-, special- og socialpædagogisk arbejde med en overvægt af vejledningsarbejde blandt andet i socialpsykiatrien. Desuden er han rar at tale med.
NB! Ungdomsringen vil gerne hjælpe nye ledere godt i gang og skærer derfor 20% af prisen, hvis du er ansat som leder, inden for et år.
Hvordan kommer vi i gang?
Udfyld formularen nedenfor og fortæl lidt om dig selv, eller ring til Jonas for en uforpligtende samtale. Sammen afklarer I om vejledningen passer til dit behov. Beslutter I jer for at indlede et samarbejde, aftales tid og sted.
Online
Teams, Zoom eller din foretrukne platform-
Jeg anbefaler som minimum to møder. Skulle der være behov for ekstra møder ud over det, koster de 1500 pr. møde
Fysisk
To møder-
NB! Ungdomsringen skærer 20% af prisen, hvis du er ansat som leder, inden for et år.