
Dialogbaseret oplæg: Køn og seksualitet i en fritids- og ungdomspædagogisk praksis
Opfattelserne af køn og seksualitet er under hastig forandring blandt unge i disse år. Der stilles spørgsmålstegn ved biologiske forskelle og kønsroller, og normer og forventninger ændrer sig. Det giver på mange måder den enkelte unge et større råderum til at være sig selv, men kan samtidig medføre psykisk mistrivsel, hvis den unges omgivelser har meget stereotype forståelser af køn og seksualitet. Køn og seksualitet kan være forvirrende og indviklet, og som fagperson kan man måske nogle gange helt afstå fra at gå ind i arbejdet hermed, af frygt for at gøre eller sige noget forkert.
Oplægget giver en begrebsafklaring og indføring i nogle af de problematikker unge LGBT+-personer kan opleve, og hvad man skal være opmærksom på i en pædagogisk praksis. Der vil blive givet konkrete redskaber til, hvordan man kan gøre klubben/ungdomsskolen til at trygt sted at være for de børn og unge, der har en anden seksualitet eller kønsidentitet end majoriteten.
Oplægget er dialogbaseret, og der vil være rig mulighed for diskussionsøvelser og spørgsmål undervejs. Det er vigtigt for os at skabe et rum, hvor der er plads til spørgsmål og undren, og hvor I, med udgangspunkt i jeres egen praksis, føler jer inspireret og klædt på til at gå ud og gøre jeres klub/ungdomsskole til et endnu bedre sted at være ung uanset hvilken seksualitet eller kønsidentitet man måtte have.